5 Eylül 2015 Cumartesi

Evde Leblebi Yapıyoruz...

Deniz ile Anne sabah erkenden kalktılar ( Ya da Deniz uyandı, Anne'yi de kaldırdı da diyebiliriz :))

Anne gün içinde kış hazırlıkları yapacak, kışlık domates hazırlayacak olduğu için, dolaptaki kavanozları incelemeye başladılar. Bu sırada Deniz nohutları görüp bunların ne olduğunu sordu. Anne de onların nohut olduğunu, ama nohutların da kavrulduktan sonra leblebiye dönüştüğünü anlattı...

Ve akıllarına bir fikir geldi.
Nohuttan leblebi yapabilirler miydi?
Baba'ya bir sorsalar olurdu.
Baba'ya sordular.
Baba "Olmaz, ama onun özel makinelerde kavrulması gerekir" demiş olsa da...
Anne ile Deniz deneyeceklerdi.
Suda bekletmeden normal tencerede bu nohutları iyice haşlasalar,
Sonra tavada kavursalar,
Olur muydu?
Olabilirdi.

Yıkayıp güzelce haşladı anne nohutları
Ve sonra biraz tuzlayıp, tavada kavurdu.
Fena olmadı aslında sonuç.
Evde leblebi yapmışlardı...
Denizce ve Annece "Leblebi"
....

Not: Leblebileri bir gün önceden ıslatıp, sonra haşladıktan sonra, fırınlamak daha doğru bir yöntem olabilirmiş. Bir sonraki denemelerinde Anne ve Deniz bu yöntemi uygulayacaklar....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder