9 Aralık 2014 Salı

Keçiboynuzu Suyunda Hoşaf

Sertleşmiş keçiboynuzları için çözüm...

Öncelikle keçiboynuzlarını 3-4 su bardağı suda yumuşayıncaya, keçiboynuzlarının rengi suya çıkıncaya kadar yarım saat kadar haşlıyoruz.

Keçiboynuzlarını içinden alıp, suyu soğumaya bırakıyoruz.

İçine iki avuç kadar siyah çekirdekli kuru üzümü yıkayarak, 4-5 adet kuru inciri yıkayıp küçük küçük doğrayarak, 6-7 adet karanfil tanesini doğrudan ve elma gibi soyulmuş ancak dış kısmındaki beyaz kabuğu tamamen kaybolmamış bir portakalı küçük küçük doğrayarak ekliyoruz.

Hepsini birlikte bir süre daha kaynatıyoruz.

Bir süre sonra içinden karanfil tanelerini geri alıyoruz ki hoşafın içinde çok uzun süre beklemeleri durumunda acılık verebilirler.

Soğutup, küçük tabaklarda servis yapıyoruz.

Aşure gibi aromatik bir hoşaf oluyor.

Deneyenlere afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder