17 Nisan 2016 Pazar

Damla Çikolatalı Muffinler...

Anne'nin, Deniz'in doğumgünü partisi için de hazırladığı damla çikolatalı muffin tarifi... Bugün akşam Deniz ile birlikte bir kez daha kısacık bir sürede hazırlayıp pişirdiler...Muffin kaplarını seçen, tepsiye yerleştiren ve hem kekin hem de damla çikolataların hangisine az, hangisine çok paylaştırılmış olduğunu "yöneten" Deniz...Tarifin detaylarını planlayan Anne...

Tarifin detayları:
2 yumurta
4 kahve fincanına yakın toz şeker
2 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 kahve fincanı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
2,5 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı kadar damla çikolata

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı çırpmak üzere iki farklı kaba koyuyoruz. Şekerin yarısını yumurta sarılarının üzerine, yarısını yumurta aklarının üzerine döküp ayrı kaplarda iyice çırpıyoruz. Sonra ikisini birleştiriyoruz. İçine yağı, yoğurdu ve elenmiş unu, hamur kabartma tozu ile birlikte ekledikten sonra yeniden çırpıyoruz. Tepsiye serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine dizdiğimiz yaklaşık 20-22 adet kağıt kek kalıbının içine tahta kaşıkla, her bir kağıt kek kalıbına bir-bir buçuk çorba kaşığı kadar koyarak paylaştırıyoruz. En üstlerine de istediğimiz kadar damla çikolata serpiyoruz. 175 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında kabarıp üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.

Not: Kabaracak olduğu için paylaştırırken her bir kek kalıbına kek karışımından oldukça az koyuyoruz aslında. Ayrıca tahmin edebileceğinizden çok daha çabuk pişiyorlar bu konuya dikkat etmek lazım. Ayrıca kekin yumuşacık olmasının sırrı, "bizce" yumurtaların sarılarının ve aklarının ayrı ayrı çırpılması...

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder