Anne'nin 'Çikolatalı Kek'ine Deniz bayıldı...Nasıl bayılmasın, gözünün önünde kalıp kalıp bitter çikolatalar eriyip girdi kekin içine...
Tarifin kaynağı küçücük hamur kabartma tozu ya da şekerli vanilin paketlerinden bir tanesinin arkasında yer alan tariflerden birisi...Ancak Anne'ce uyarlamalar da var tabii ki...
Malzemeler:
3 yumurta
150 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
Yapılışı:
Yumurtaların sarısı, benmari usulü eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata, şekerli vanilin, 1 çay bardağı şekeri iyice çırptıktan sonra; içine elenmiş un ve hamur kabartma tozunu da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaların akı ile 1 çay bardağı şekeri de 4-5 dakika kadar çırptıktan sonra iki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Ancak bu kez mikserle değil, tahta bir karıştırıcı ile fazla çırpmadan karıştırıyoruz. Yağlanmış, diktörtgen bir kabı pişirme için kullanabilirsiniz. Anne silikon bir kap kullandı. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kurutmadan çıkartmalısınız.
Afiyet olsun.
Tarifin kaynağı küçücük hamur kabartma tozu ya da şekerli vanilin paketlerinden bir tanesinin arkasında yer alan tariflerden birisi...Ancak Anne'ce uyarlamalar da var tabii ki...
Malzemeler:
3 yumurta
150 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
Yapılışı:
Yumurtaların sarısı, benmari usulü eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata, şekerli vanilin, 1 çay bardağı şekeri iyice çırptıktan sonra; içine elenmiş un ve hamur kabartma tozunu da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaların akı ile 1 çay bardağı şekeri de 4-5 dakika kadar çırptıktan sonra iki karışımı birbirine karıştırıyoruz. Ancak bu kez mikserle değil, tahta bir karıştırıcı ile fazla çırpmadan karıştırıyoruz. Yağlanmış, diktörtgen bir kabı pişirme için kullanabilirsiniz. Anne silikon bir kap kullandı. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kurutmadan çıkartmalısınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder