22 Temmuz 2017 Cumartesi

Çiftdüşün:Çiftgörü ve Jose Sancho Sergileri - Güzel Bir Beyoğlu Gezisi

Anne, Baba ve Deniz...Bugün Taksim'de Pera Müzesi'ndeler...

Her iki süreli sergiyi de geziyorlar...

En üst kattaki Çiftdüşün : Çiftgörü sergisi ile başlayıp, daha alt katlardaki Jose Sancho heykelleri sergisi ile devam edecekler...

Çoğulcu düşünmenin izini süren Çiftdüşün: Çiftgörü sergisi ilginç gelecek ancak Jose Sancho'nun heykellerinden bir kısmından oluşan Erotik Doğa Sergisi özellikle Deniz'in çok ilgisini çekecekti.

Başlangıçta dikkatini çekmese de, heykellerin hangi hayvanlardan esinlenerek tasarlanmış olduğunu Anne ve Baba ile birlikte tahmin etmeye çalışırken çok eğlenecekti. Serginin en sonunda sanatçının eserlerinin Kosta Rika'da esas bulundukları yerleri gösteren film ise Deniz'in çok ilgisini çekecekti. Filmi büyük bir dikkatle izleyecek, sanatçının hangi eserleri sergiye gelmiş, hangi eserleri gelmemiş; aslında sergiye getirilmiş bir eser Kosta Rika'da nerede duruyormuş, hangi parkta sergileniyormuş...merakla filmi en başından en sonuna kadar izleyecek ve bu şekilde değerlendirmeler yapacaktı.

Çiftdüşün: Çiftgörü Sergisi'nden...







Jose Sancho Sergisi'nden...




Sergi sonrasında Yapı Kredi Kitabevi'ne ve Yapı Kredi Kültür Merkezi'ne de uğrayacaklar... "Çatalhöyük - Bir Kazının Hikayesi" sergisini de Anne ve Deniz kısaca, Baba oldukça uzunca-detaylı bir şekilde gezecekti...

Sergide Anne ve Deniz'in en çok ilgisini çeken ise üç boyutlu-sanal gözlükler takarak, sanal bir Çatalhöyük Evi'nin içinde dolaşabiliyorsunuz, elinizde tuttuğunuz yine üç boyutlu-sanal ortamda da kullanabildiğiniz alet ile, evin içindeki küçük eşyaların yerlerini değiştirebiliyorsunuz. Anne de, Deniz de ard arda sanal gözlüklerini takarak evin içine tek başlarına girecekler, her ikisi de evin içindeki eşyaların yerlerini değiştirirken, eşyayı yerinden kaldırırken çok eğleneceklerdi.

Devamında Baba sergiyi gezerken, Anne ve Deniz de kitabevinden "Garfield" serisi kitaplardan beğenecekler, Deniz "Garfield" ile bu kitaplar sayesinde tanışacaktı...Büyük bir hevesle, daha Baba sergideyken oturup aldıkları kitapların birkaçını okuyacaklardı...


Ve Starbucks'da Deniz'in Baba ile takım ayakkabısı...


Deniz bu kez de heyecanla "Garfield Çıkartma Kitabı"nın çıkartmalarını yapıştırırken...


Starbucks sonrasında, tam Starbuck'un karşısında yer alan Koska Helvacısına girecekler, oradaki çikolatalar arasından, Deniz kutusu plastik, bot şeklinde, içindeki küçük dikdörtgen çikolataları araba desenli kağıtlara sarılı, hatta içinde bir de küçük lacivert bir araba bulunan çikolata paketini beğenecek ve alacaktı. (26.08.2017 tarihinde Deniz'in Anne yazarken yorumları: Ama bitti. Ben her arabalı ve çikolatalı paketi alırım, çikolatası az olsa bile...Az kalsın Starbucks'ı yazmıştın, burayı atlayacaktın değil mi? Baba biraz küçük olduğu için almayalım dedi ama ben aldım.)

Yemek için ise, Anne ve Baba'nın bugünkü tercihi İstiklal Caddesine yeni açılmış Lübnan restoranından paket yaptırdıkları "Falafel Dürüm"lerini Starbucks'da atıştırdıktan sonra Tantuni...(26.07.2017 tarihinde Anne yazarken Deniz'in yorumları: Buranın ekmeklerini sevmemiştim. Tantuni yediğimiz yerin ekmeklerini...Çünkü dolaptaymış, bize doğrudan soğuk getirmişlerdi...) Günün sonunda ise Baba'nın isteği ile Beyoğlu'na imzasını atmış tatlıcılardan Hafız Mustafa'yı ziyaret edecekler ve güzel bir Beyoğlu gününü bu şekilde bitireceklerdi.

Anne, Baba ve Deniz...

Bizim Deniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder