28 Eylül 2014 Pazar

Kaşarlı Mitilini Kurabiyesi


Sahrap Soysal'ın tariflerinden "Kaşarlı Mitilini Kurabiyesi" çocuklar için oldukça besleyici bir atışırmalık...

Tarifine ve yapılışına aşağıda yer verdim.
Malzeme listesinde yer verilen margarin yerine aynı miktarda tereyağ kullandı Anne. Un olarak tam buğday unu, sıvı yağ olarak ise sızma zeytinyağı... 

Nasıl denir; böyle kıyış kıyış bir kurabiye oluyor....

Not: Özellikle içine koyulan peynir sebebiyle, tabii ki buzdolabında saklamak gerekiyor.

Malzemeler

Hamuru için;
  • 250 gr bitkisel margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 4 su bardağı un
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

  • Oda sıcaklığında bekleyen margarini yoğurma kabına koyun. Sirkeyi ilave edip karıştırdıktan sonra sırasıyla sıvıyağ, kabartma tozu, tozşeker, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Unu da azar azar ilave edip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru top şekline getirip üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle örtün ve oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle incelterek açın. (yarım santim kalınlığında olmalı) İnce hamurdan küçük kalıplar ya da su bardağı ağzıyla şekilli parçalar çıkarın.
  • Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar peyniri serpiştirin.
  • 5 dakika önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika, iyice sararıncaya kadar pişirin. Soğumalarını bekleyip servise sunun.



Kaynak :
http://sahrapsoysal.com/kasarli-mitilini-kurabiyesi-tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder