12 Ekim 2014 Pazar

Deniz'in Güneydoğu Asya'da Yemek Maceraları

Deniz'in yemeklerini Güneydoğu Asya seyahatleri sırasında nasıl organize etti Anne ve Baba...

İlk gün öğlen yemeği için Deniz'in etini pişirip, ısı ayarlı çantada yanına almıştı Anne. Deniz uçakta afiyetle yemişti. Akşam yemeği için ise "Doha"da aktarma sırasında fırında tavuk bulmuştu Anne ve Baba Deniz için bir Lübnan Restoran'ından. Sebzelerini olmasa da tavuğunu Deniz afiyetle yemişti.

İkinci gün ise Kuala Lumpur'da Bird Park'ın içindeki Hornbill Cafe'de ızgara et yaptırdılar Deniz için.

Kuala Lumpur'da geçirdikleri bir diğer günde ise Suria KLCC Alışveriş Merkezinin içindeki Food Marketten tavuk çevirme aldılar Deniz için. Anne ve Baba Little Penang Cafe'de yemek yerlerken Deniz'in menüsünde tavuk çevirme vardı. Ve taze sıkılmış portakal suyu.

Penang'a geçtikleri gün otobüsten iner inmez hemen yakındaki bir alışveriş merkezinin Food Court'unda ızgara et yaptırdılar Deniz için. Deniz afiyetle yedi. Ancak akşam yemeği için, kaldıkları otelin cafesi Mews Cafe'nin menüsünden Anne ve Baba'nın Deniz için seçtiği Tavuk Satay'ı hiiiiç beğenmedi.

Penang'da ikinci günlerinde ise bir Hint Restoranı idi tercihleri sadece Deniz için. Baharatsız ve sossuz pişirilmiş "Mutton Tıkka" Deniz için uygun olabilirdi. Ancak bu restoranda Deniz'i bir sürpriz bekliyordu. Baharatsız ve sossuz pişirilmiş "Mutton Tıkka"lar, hint baharatları ile renklendirilmiş sarılı/kırmızılı bir prinç pilavının üzerinde servis edilmişti. "1" tanecik pirinç tanesinin et ile birlikte Deniz'in ağzına girmesi bile "ooooo" "OOOOOO" Deniz'in ağzını yakmaya yetmişti!!!! Ağzı yanınca önce yemeğe devam etmek istemedi Deniz, ama Anne ile Baba açıklayınca acı olan şeyin et değil pilav olduğunu, etler ile pirinç pilavı Anne tarafından tabakta tamamen ayrıştırmış olsa da, tüüüüüüm pirinç pilavını tabakta bir pirinç tanesi dahi kalmayıncaya kadar Baba'ya yedirdi.

Penang'daki üçüncü günlerinde, Tropik Baharat Bahçesi gezileri sonrasında ise, öğlen yemeği için yine aynı Hint Restoranı'nın başka bir şubesinde idiler. Bu kez servis yapılan baharatsız ve sossuz "Mutton Tikka"yı ise Deniz hiiiiççç beğenmedi. Baba da tattı ve Deniz'e hak verdi. Deniz için çok sert idi "Mutton Tikka", Deniz beğenmemekte kesinlikle haklıydı. Akşamleyin Red Garden'da "East Meets West- Eastern Cuisine Meets Western Cuisine" standından ızgara balıktı Deniz'in yeniden yemeye ikna olduğu.

Singapur'da da iki gün Raffles City'nin Food Court'unda Kore Mutfağından sossuz ızgara balık oldu tercihleri...
Kore Mutfağı'ndan Deniz için Saba Fish Plate


Kahvaltılarda da Annenin kendi kahvaltısına Deniz için eklettiği haşlanmış yumurta ve Anne'nin yanında taşıdığı Deniz'in yeşil zeytinleri...


Anne'nin İki Haşlanmış Yumurtalı Kahvaltısı
(Mews Cafe Menüsünden "Eggs However You Wanted")


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder