21 Mart 2015 Cumartesi

Buenos Aires'de Parilla...

Arjantin'de et kesim teknikleri bizdekilerden biraz farklı, et kesimine göre farklılaşmış çok farklı adlandırmaları var, bu sebeple tam olarak eşleştirmek mümkün olamayabiliyor ancak Buenos Aires ve Colonia del Sacramento seyahatimiz sırasında tattığımız "bife de lomo"yu kesinlikle tavsiye ediyoruz...

Öte yandan et'i Parilla olarak adlandırılan büyük ızgaralarda barbecue tarzında pişirdikleri için her türlü et'in ayrı bir lezzetli olduğunu da kabul etmek gerekli.


Hangi Parilla'ları tavsiye ettiğimize gelince ise...Buenos Aires'de bulunduğumuz günlerde bizim tercihlerimiz Parilla'lar (Et Restoranları) genellikle San Telmo bölgesinde idi, kaldığımız otel de bu bölgede olduğu için akşam yemeği sonrasında dönüş de kolay oluyordu.

Aşağıda detaylarını paylaşacağım her üç Parilla'ya da pazar günleri "Feria de San Telmo"nun kurulduğu defensa st.i takip ederek ulaşılabilecektir.

Don Ernesto Restoran&Parilla (Carlos Calvo, 375, San Telmo, Buenos Aires), daha çok öğlen yemeği için tercih edilebilecek bir mekan. Biz burayı Buenos Aires'de ilk günümüzde "Feria de San Telmo"yu gezdikten sonra öğlen saatlerinde gitmiştik. Burada "Vacio" ve "Bife de Lomo" tercihlerimiz olmuştu. "Vacio" lifli, bizdeki tandır eti benzeri bir et idi. Lifli ve kalın olması sebebiyle "Vacio"yu bir daha tercih etmeyebileceğimiz kanaatine varmıştık ancak "Bife de Lomo" bonfileye benzeyen dinlenmiş, yağı az, oldukça lezzetli bir et idi. Bu restoranda "Bife de Lomo" her koşulda tercih edilebilir diyebiliriz.
Don Ernesto Restoran & Parilla
Don Ernesto Restoran & Parilla

Don Ernesto'dan Vacio ve Bife de Lomo


Parilla La Brigada (Estados Unidos 465, San Telmo, Buenos Aires) ise ikinci günümüzde akşam yemeği için tercihimizdi. Rezervasyon yaptırma fırsatımız olmamıştı ancak haftaiçi olmasından kaynaklı olabilir, yer bulmamız sorun olmamıştı. Burası Don Ernesto ve El Desnivel ile karşılaştırıldığında biraz daha pahalı bir Restoran & Parilla olup, özelliği mekanın duvarlarının/tavanların tamamen Arjantinli futbolcuların formaları, takımların bayrakları ile donatılmış olması... Burada ise tercihimiz "Bife de Lomo" ve "Kid Sweatbreads" olmuştu. "Kid Sweatbreads"ı akciğer olarak yorumlamıştık. Izgara akciğer oldukça lezzetliydi. "Bife de Lomo" ise seyahatimiz süresince yediklerimiz arasında en ağızda dağılanı idi.

La Brigada'da "Kid Sweatbreads"



La Brigada'da "Bife de Lomo"



Parilla El Desnivel'i (Defensa 855, San Telmo, Buenos Aires) ise Buenos Aires'deki son akşamımızda tercih etmiştik, burası oldukça lokal bir restoran & parilla idi. Hemen girişteki kocaman parilla ve önünde zaman zaman oluşan kalabalık sizi yanıltmasın, mekanın devamında yeterli oturacak yerler de bulunuyordu. "Rinones", "Chinchulines" ve  "Bife de Lomo" yu denemiştik. Rinones; ızgara böbrek, Chinchulines ise ızgara işkembe idi. Her ikisi de Arjantin'in geleneksel et pişirme yöntemi ile parilla'da çok lezzetli olmuştu. "Bife de Lomo" için ise yapılacak ilave bir yorum olamazdı, tek kelime ile harikaydı.

El Desnivel'den...

El Desnivel'den

El Desnivel'de "Rinones", "Chinchulines" ve "Bife de Lomo"

Arjantin, Buenos Aires, Parilla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder