17 Nisan 2015 Cuma

Venedik - Trattoria Alla Madonna - Deniz Ürünleri

Venedik mutfağı'nda deniz ürünleri ayrı bir yere sahip...Adriyatik Denizi'nden çok çeşitli deniz ürününü burada tatma fırsatı bulabilirsiniz. Her türlü deniz ürününü satın almak için sabahın erken saatlerinde kurulan ve 12.00-13.00'den sonra yavaş yavaş toplanmaya başlayan Rialto Mercato en doğru tercih iken, hem öğlen yemeği hem de akşam yemeği için yine Rialto köprüsünün San Polo tarafında olmak üzere çok yakınında bulunan Trattoria alla Madonna  uygun fiyatlı ve aynı zamanda çok taze deniz ürünü bulma imkanı bulabileceğiniz bir restoran.


Venedik - Rialto Mercato


Trattoria Alla Madonna - Venezia
Trattoria Alla Madonna - Deniz Ürünleri

Trattoria Alla Madonna'da tadabileceğiniz tazecik, Venedik'e özgü deniz ürünleri neler:

Garanzeola : Venedik'e özgü bir pavurya. Kendi kabuğunda, eti küçük küçük kıyılmış şekilde servis edilen bir yengeç türü mü desek, pavurya olarak geçiyor.

Moeche: Sadece Adriyatik kıyılarında bulabileceğiniz, küçücük yengeçler. Kızartılmış şekilde servis ediliyorlar ve üzerine biraz limon sıkılarak yenilmesini tavsiye ederiz. Kabuğu ile, kıskaçları ile birlikte çıtır çıtır yiyebilirsiniz, küçük ve çok taze oldukları için kızgın yağda kızartıldığında çıtır çıtır olmuş oluyorlar. Sipariş vermek istediğinizde ingilizce ya da italyanca menüde bulunmuyor, deniz ürünleri dolabının yanına gidip günlük taze deniz ürünleri arasında bulup sipariş verebilirsiniz. Ya da sizinle ilgilenen garsona sorduğunuzda, bir tabakta "canlı" bir moeche getiriyorlar önünüze göstermek için.

Canucche (Canocchie): Bu şekilde yazdım ama doğru yazılışını bulunca düzeltmeyi planlıyorum. Yine menülerde bulunmayan, deniz ürünleri dolabının yanına gidip günlük taze deniz ürünleri arasında bulup sipariş verebileceğiniz, tadı yengeç eti ile karides arasında olan bir deniz canlısı. Soğuk olarak, bol zeytinyağlı olarak servis ediliyor.

Eel: Yılan balığı. Kızarmış olarak ya da ızgarada pişirilmiş olarak servis ediliyor.Venedik'te, Trattoria Alla Madonna'da,  o kadar farklı deniz ürününü tatma fırsatı yakalıyorsunuz ki, yılan balığını tatmaya sıra gelmedi bizim için.

Deniz ürünü içeren yemekler olarak ise:

Risotto con frutti di mare: Deniz ürünlü risotto. Oldukça güzel yapıyorlar. Pirinçlerinin diriliği ve deniz ürünlerinin pirinçlere kattığı aromatik tat tam olması gerektiği gibi.

Spaggetti con le seppie nere: Mürekkep balıklı spaggetti. Mürekkep balığının verdiği renk nedeniyle simsiyah bir yemek geliyor önünüze. İçinde doğranmış mürekkep balıkları da yer alıyor. Görüntüsü ilk etapta çok iç açıcı olmasa da, Venedik'e özgü bu spaggetti türünü denemeli. Gayet lezzetli.

Spaggetti con le seppie nere



Moeche

Canucche

Ve İtalya'da her yemeğin sonunda olduğu gibi, Trattoria Alla Madonna'da da yemeğimizi elbette Tiramisu ile sonlandırmıştık....

Trattoria Alla Madonna - Tiramisu
Veeeeee teşekkürler Garson Abbas... Birgün yine Trattoria Alla Madonna'da görüşmek üzere....


Trattoria Alla Madonna - İngilizce Menü

Trattoria Alla Madonna - İtalyanca Menü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder