24 Şubat 2017 Cuma

Deniz Toulouse'da - 1.Gün - Şehire Varış ve İlk Şehir Gezisi

14.15'de Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Toulouse direkt uçuşu için uçağa binen Anne, Baba ve Deniz, yaklaşık 3 saat 15 dakikalık oldukça eğlenceli bir uçuş sonrasında (uçuş süresi kısmen uzun olunca, Deniz'in oturmak yerine koltuğunda ayakta durmayı tercih etmesi, camlardan gelen güneşten korunmak için yüzünü saklamaya çalışması, bu sırada Baba'nın kucağına uzanması, sonra Anne ve Deniz'in bir süre boyunlarını dinlendirmek için havaya bakarak seyahat etmeye karar vermeleri, Deniz'in dağıtılan yemeklerden kesinlikle tatmaması ancak sadece üçünün de ekmeğini önüne toplayıp, sadece sıcak ekmek yemesi vs. vs...) saat 17.00 civarında (saat farkının 2 saat olması sebebiyle, Türkiye saati ile saat 19.00'da) Toulouse'da olacaklardı...













Uçaktan indiklerinde Turist Information'a konaklayacakları otele nasıl ulaşacaklarını sormuşlardı. Kendilerini otobüse (BUS) yönlendiren görevlinin yönlendirmesini tramway (TRAM) olarak anlayan Anne sebebiyle, TRAM'a yöneleceklerdi. Otellerine aslında iki ayrı güzergahı da kullanarak ulaşmaları mümkündü. TRAM'a binip, Arenes durağında metroya aktarma yapıp doğrudan otellerine yakın bir durakta da inebilecekler, ya da BUS'a binip aktarma yapmadan doğrudan otellerine yakın bir durakta da inebileceklerdi. TRAM'ın bilet ücreti 1,6 euro, BUS'un bilet ücreti 8 euro idi.

TRAM'a binip, metro aktarması yapmadan Plaça de Justice'de inmeye ve eski şehrin içinden geçerek, şehirde ilk keşif turunu gerçekleştirerek otellerine ulaşmaya karar verdiler.

Plaça de Justice'de inip, geceleri de ayrı güzel olduğu paylaşılan şehri gezmeye başlayacaklar, Capitole de Toulouse meydanında fotoğraf çekip, Toulouse'nin geceleri de ayrı güzel olduğuna hak vereceklerdi...

Devamında Marche de Victor Hugo'nun hemen arkasında yer alan L'entricote Restoran'a girdiklerinde ise çok şanslı bir şekilde hemen yer bulacaklardı. Sadece kendine özgü bir sosa sahip et ve patates yapan restoranı beğeneceklerdi.

Restoran'dan kalktıktan sonra ise yine fırsattan istifade eski şehri keşfederek otellerini bulacaklardı.

Bizim Deniz...


Capitole de Toulouse:




Lavanta ve çeşitli yerel ürünler satan bir mağaza:



L'entrecote'dan salata ve et tabağı:







Deniz ve Baba, otellerinin olduğu bölgeye çıkan "Rue de la Concorde"deler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder