30 Aralık 2017 Cumartesi

Sürprizli Romanya-Cluj Macerası

Anne, Baba ve Deniz; bugün sabahtan 08:15'de THY ile Atatürk Havalimanı'ndan Romanya-Cluj'a uçacaklardı. Ancak check-in yaptırıp, pasaport kontrollerini gerçekleştirip Türkiye'den çıkış yaptıktan sonra tam uçağa biniş aşamasında yapılan kontrollerde, Deniz'in pasaport süresinin dolmasına üç aydan daha az zaman kalmış olduğu için, geçerli vize ve geçerli pasaport ile uçağa binemediler.


Kapıdaki görevli Anne ve Baba'nın pasaportunda bir sorun olmadığını, ancak Deniz'in pasaportunda sorun olduğunu, süresinin aslında en az 30.03.2018 olması gerektiğini belirterek, onları diğer yolcuların geçiş işlemleri sonrasında görüşmek üzere ayrı bir bölüme yönlendirdiğinde Deniz de bu duruma oldukça şaşırmıştı.


"Neden böyle oldu" diyordu...


Anne durumu açıkladı. Kendisinin pasaport süresi ile ilgili bir sorun olduğunu, ya üçünün birlikte bu sorunun çözümlenmesi ile gideceklerini, ya da üçünün birlikte gidemiyor olacaklarını söyledi.


Deniz her durumda üçünün birlikte olacak olmasına sevinmiş, bu durumda biraz sakinleşmiş, durumun netleşmesini o da sakinlikle beklemişti.


Aslında yeni vize başvurusunda sorun olacak söz konusu durumun, mevcut pasaport ve mevcut vize kapsamında değerlendirildiğinde sorun yaratmaması gerektiğini düşünüyor olsalar da, THY yetkilileri bu konuda oldukça kesin konuşuyordu. İnsiyatifin Romanya görevlilerine bırakılmasını da iki ülke arasındaki kurallara THY'nin uymaması anlamına geleceği için olumlu karşılamıyorlardı. Dolayısıyla konuyu ilk iş günü Romanya Konsolosluğu'na danışmak üzere, bekleme salonundan ayrıldılar. Valizleri de kendilerinin uçağa alınmaması sonucunda uçaktan indirilmişti. Yeniden ülkeye giriş yaptılar ve valizlerini aldılar. Hayırlısı olsundu.


Deniz için bu durum oldukça ilginç, sürpriz bir durumdu.


Olağandışı her türlü konu onun için oldukça ilgi çekici ve heyecanla anlatılası olduğu için bugün özellikle bugün cimlastik dersine ayrı bir gitmek istiyordu.


Geçtiğimiz hafta, bu haftasonu cimlastik dersine seyahatleri nedeniyle katılamayacağını öğretmeni ile paylaşmışlardı. Şimdi sürpriz olacaktı. Bu beklenmedik durum Deniz'in cimlastik öğretmenini de çok şaşırtacaktı....


Anne, Baba ve Deniz...


Bizim Deniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder