8 Haziran 2015 Pazartesi

Cicchetti - Venedik

İspanya için tapas ne ise, Venedik için de "Cicchetti" öyle bir şey...Ayaküstü atıştırmalık şeklinde çok keyifli bir gelenek.                              

Venedik'te "Cicchetti" için en doğru tercihlerden birisi hemen Rialto köprüsünün yakınındaki All'arco. Yerini bulmakta ilk seferinde biraz zorlanabilirsiniz ancak bir sefer bulduktan sonra çok kolay, bir sefer azimle arayıp yerini öğrendikten sonra çok merkezi bir yerde olduğuna kanaat getireceksiniz.

Aşağıdaki resimde All'arco'dan "Sarde al Soar" ve "Baccala Mantecato" yer alıyor. "Sarde al Soar", ekşi sos, kuş üzümü, fıstık ve soğanla marine edilmiş kızarmış sardalya ve "Baccala Mantecato" ise krema soslu morina balığı...                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
All'arco'da Cichetti
All'arco - Venedik

Yine All'arco ile neredeyse aynı sokakta diyebileceğimiz Cantina Do Mori de "Cicchetti" için oldukça doğru bir başka adres. Zeytinyağında pişirilmiş minicik ahtapotlar All'arco'da tükenmişti gittiğimizde, hemen sonrasında uğradığımız Cantina Do Mori'de onları özellikle tatmıştık.

Cantina Do Mori'de Cicchetti

Şehrin farklı bir bölgesinde, Dorsoduro'da ise "Cichetti" için Al Vecio Forner tercih edilebilecek bir mekan. Burada her çeşitten az az yer verilen karışık bir tabak alabiliyorsunuz. Biz oldukça lezzettli bulmuştuk.

Al Vecio Forner'de Cichetti

Al Vecio Forner - Venedik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder