3 Aralık 2015 Perşembe

Arı Maya...

Deniz'in sevdiği çizgi filmlerden birisi de Arı Maya...

TRT Çocuk'ta her sabah saat 9.00 civarında;

"İşte rengarenk bir dünya, çiçeklerle dolu bir rüya
 Şimdi kalkmanın zamanı, erkenden kalkıp yol almalı
 İşte bu arı maya, uçuyor hep mutluluğa
 Haydi uç arı maya, neşe getir sen hep kanatlarınla.
 Haydi uç arı maya, neşe getir sen hep biz çocuklara..."

müziği ile başlayan Arı Maya, arkadaşı Arı Willy, yeşil Çekirge ve kırmızı Uğur Böceği'nin maceraları...

Bu hafta pazartesi günü, anne markete uğradığında fark etti ki, Carte Dor üç puding paketi ile birlikte arı maya figürleri hediye ediyor...Hemen bir paket seçip getirdi Deniz'e... Sürpriz figürlerin çıktığı paketi heyacanla açtıklarında içinden çıkan figür yeşil "Çekirge" idi... Sonrasında pudinglerden bir paketi pişirdiler, hatta akşam yemeğinden sonra Deniz de "Hımm, neden daha önce yememişim. Neden daha önce yememişim." diyerek tadına baktı. İki paketi ise anne ile Deniz birlikte dolaba yerleştirdiler.

Ama "Arı Maya" figürü çıkmamıştı... Belki bir dahaki sefere çıkardı. Deniz hatta çıkması muhtemel figürler arasında yer almıyor olsa da kırmızı "Uğur Böceği"nin çıkmasını bekliyordu.

"Arı Maya" figürü çıkmadığı için anne ertesi akşam, salı akşamı marketten bir üçlü puding paketi daha aldı. Belki bu sefer "Arı Maya" figürü çıkardı. "Arı Maya" figürü olmadan olmazdı.

Evde Deniz ile birlikte yine heyecanla paketi açtılar. Bu kez ise "Arı Willy" çıkmıştı... "Arı Willy"nin çıkmasına da çok sevinmişlerdi. Ama "Arı Maya" hala çıkmamıştı. Deniz ve anne Yeşil "Çekirge" ile "Arı Willy"i yanyana Deniz'in oyuncakları arasına yerleştirdiler. Üç puding'i de dolaba koydular. Böylece evde tam beş paket pudingleri oldu. Deniz yine çıkması muhtemel figürler arasında yer almıyor olsa da kırmızı "Uğur Böceği"nin bir dahaki sefere çıkmasını istiyordu. Anne de bir dahaki sefere artık "Arı Maya"nın mutlaka çıkacağını ümid ediyordu.

Perşembe akşamı anne marketten bir üçlü puding paketi daha aldı. Böylece evdeki pudinglerin sayısı sekiz paket olacaktı. Ama "Arı Maya" figürünün artık çıkması lazımdı...

Evde Deniz ile birlikte yine heyecanla açtılar.
Bu keeeeeeeeeeeeeezzzz "Arı Maya" çıkmıştı...
"Arı Maya", "Arı Willy" ve yeşil "Çekirge"...
Anne Deniz'e de söz verdi. Kırmızı "Uğur Böceği"ni de bilgisayardan (internetten) bulup sipariş verecekti. Çünkü kırmızı "Uğur Böceği" çıkması muhtemel figürler arasında maaaleseff ki yer almıyordu.

Ekip şimdilik yüzde yetmiş beş tamamlanmıştı...

İyiki tamamlanmıştı, yoksa evdeki puding paketi sayısı iki basamaklı rakamlara doğru gidiyordu...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder