1 Nisan 2017 Cumartesi

Patatesli Yumurta...

Henüz Deniz tatmıyor olsa da...evin haftasonu kahvaltısı klasiği...Hatta Anne ve Baba, Deniz'den önce çok daha sıklıkla hazırlıyorlardı...Bir süredir unutmuşlardı...Ne kadar zamandan sonra, bugün yine evin klasiği geri döndü...

Tarifi (2-3 kişilik)
- 2 adet orta boy patates
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 adet kurutulmuş acı biber
- 6-7 adet kuru domates
- Bir miktar sucuk
- 3 yumurta
- 4 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- Bir miktar tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri küçük küçük doğradıktan sonra, tavaya aldığınızda bir miktar tuz attıktan sonra, yağ koymadan, az miktarda su ile dibinin tutmasını önleyerek, orta ateşte pişiriyorsunuz. Suyu azalıp da dibi tutacak gibi olduğunda az miktar daha su koyuyorsunuz. Burada önemli olan, kullanacağınız sızma zeytinyağını en sona doğru eklemek. Yoksa yüksek ısıda, patateslerin pişmesi sırasında yağı da ısıya maruz bırakıyor olacaksınız. Sızma Zeytinyağı ise minimum ısıtılarak kullanılması gereken bir yağ. Patateslerin pişmesine yakın, küçük dilimlenmiş sucukları, ufalanmış kuru biberleri ve kuru domatesleri, küçük dilimlenmiş sarımsağı da ekleyerek pişirmeye devam ediyorsunuz. 

Piştiğini düşündüğünüzde, önce tercih edeceğiniz miktarda yağ ekleyip, karıştırıp, üzerine başka bir kapta çırpılmış yumurtaları döküyoruz. Yumurtaları sıcak iken eklemiş olduğumuz için tavanın kendi ısısı dahi eklenen yumurtaları kısmen pişireceği için, devamında az miktar ateşte tutulması (kapağı kapalı olarak) yeterli olacaktır. Ancak tabi elbette yumurtaları da tercihe göre pişirdikten sonra kahvaltı spesiyalitemiz hazır olmuş olacaktır.

Herkese afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder