6 Mayıs 2017 Cumartesi

Deniz Balat'ta...

Anne, Baba ve Deniz bugün Balat'ta idiler...

Gidişimiz biraz olaylı oldu...Anne E-5'de bir önceki yan yola ihtiyaten girip de çıkamayınca, "Aaaa yol kapalı" diye bağırdığında, Anne'nin yanyola girmiş olduğundan yeni haberdar olan Deniz ve Baba, kendilerini Balat yerine Bayrampaşa'da buldular...Bayrampaşa çarşısını camdan izleyerek ilerleyen beyaz araba, sonunda E-5'e yeniden çıkmayı başardı. Bu kez da otopark yeri bulma konusundaki arayışları başladı. Tam otopark da buldular ki Anne bu kez arabadan indiğinde "Aaaa anahtarı mı kaybettim ben!" diyerek Deniz ve Baba'yı bir kez daha şoka uğrattı. Ancak anahtar Anne'nin çantasında idi. Sonunda nihayet tüm bu maceraların sonunda, ilk durakları, Hobbit Balat House'u bulup, bırakmayı planladıkları eşyaları bıraktıktan sonra, Balat Kültürevi'ne ulaştılar...

Balat'da durakları sırasıyla aşağıdaki şekilde olacaktı:

1. Hobbit Balat House ("Paylaş Kurtul" sloganı ile ihtiyacı olan insanlara ulaşmak üzere, artık işinize yaramayacak ancak kullanılabilir iyi durumdaki eşyalarınızı bırakabileceğiniz çok sevimli bir kafe)
2.Balat Kültürevi - Özlem Akgündüz Atölyesi - Kız Kulesi 8/2 Resim Sergisi (Anne'nin en yakın arkadaşlarından Sidre Teyze'nin de resimlerinin yer aldığı, toplam 13 ressamın resim çalışmaları oldukça güzel, oldukça renkliydi. Tavsiye edilir.)
3. Hemen Balat Kültürevi'nin karşısındaki mahalle Bakkalı ( Deniz'in 0,75 kuruşa "Cece" sürpriz yumurta aldığı bu mahalle bakkalı, ayrıca 0,25 kuruşluk para üstü yerine Deniz'e bir de çubuk çikolata hediye edecek ve Deniz'in favori bakkallarından olacaktı.)
3. Fetih İşkembecisi (İşkembe ile birlikte; kokoreç, kelle söğüş de bulabileceğiniz mekan ise Anne ve Baba'nın en favori mekanları arasına girecekti.)
4. Tarihi Taş Fırın ( Deniz'in sergide de yediği galatalar buradandı. Baba un kurabiyesi ve tahinli kurabiyeyi tercih edecek, Deniz ise çubuk galataları ve susamsız halka galataları tercih edecekti. Galata'ları bittiğinde yeniden almaya gitmek isteyecekti.)

Bizim Deniz...

Hobbit Balat House...

Balat duvar yazılarından...


Balat Kültürevi - Özlem Akgündüz Atölyesi...








Fatih İşkembecisi...






Tarihi Taş Fırın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder