26 Aralık 2014 Cuma

Zamanın Durduğu Ülke - Küba II

Pinar Del Rio

Küba'daki 16 adet yönetim biriminden birisi olan Pinar Del Rio'ya bağlı Vinales Vadisi'nde Küba'nın en kaliteli tütün yaprakları yetiştiriliyor. Bölge aynı zamanda Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Tütün dışında, yine tamamen geleneksel yöntemlerle bölgede sebze, meyve de yetiştirilmekte olup oldukça nemli bir havaya sahip olduğu için tek kelimeyle alabildiğine yeşil bir yer.

Los Jazmines Tepesinden Vinales Vadisi
Vinales Vadisinde ayrıca Leovigildo Gonzales tarafından (1959-1962) yıllarında dağın yamaçlarına, kayalara oyularak yapılmış "Mural de la Prehistoria Tablosu" da görülmeye değer.

Mural de la Prehistoria
Yine Vinales Vadisinde Cueva del Indio da etkileyici bir mağara. İki katlı mağaranın üst katını yürüyerek gezebiliyorsunuz, alt katını gezmek istediğinizde ise sandal ile bir tura çıkıyorsunuz. Mağaranın içindeki oluşumlar görülmeye değer gerçekten.

Cueva del Indio - Vinales,Küba

Cienfuegos

Havana'dan güneye, Trinidad şehrine geçerken yolumuzun üzerinde yer alan Cienfuegos şehrini güneşin oldukça etkili olduğu öğlen saatlerinde gezmek durumunda kalmıştık. Hava bulutlu değil, açık ise Ağustos ayında öğlen saatlerinde havanın sıcaklığını hissediyorsunuz. Cienfuegos şehri, uzun kordon boyu sebebiyle Küba için güneyin incisi olarak kabul ediliyor. Şehir 1819 yılında Amerika'dan Küba'ya göç eden fransızlar tarafından kurulmuş.

Cienfuegos - Küba


Cienfuegos - Küba

Cienfuegos - Küba

Cienfuegos - Küba

Cienfuegos - Küba

Jose Marti Park and Monument

Cienfuegos'ta mutlaka görülesi yapılardan birisi de yapının içindeki taş işlemelerinde Endülüs mimarisinin etkilerinin görüldüğü, adeta Elhamra Sarayı'nı geziyormuşsunuz etkisi yaratan Valle Sarayı (Palacio de Valle). Binanın terasından Cienfuegos manzarasını seyretmeden ayrılmayın.

Palacio de Valle

Trinidad

Sıra sıra, tek katlı, rengarenk evleri ve taş yolları ile Trinidad'ın eski şehir merkezi Unesco Kültür Mirası Listesinde yer alıyor. Fotoğraf tutkunları için her köşesi ayrı malzeme sunacaktır.


Trinidad dan bir Sokak Manzarası

Santa Clara

Küba Devriminde Batalla de Santa Clara (Santa Clara Muharebesi) olarak geçen olaylar burada geçmiştir. 1958 yılı Aralık ayında, Che Guevara komutasındaki birlikler diktatör Fulgencio Batista birliklerine karşı savaşarak Santa Clara şehrini ele geçirmişlerdir. Santa Clara Muharebesinin Che Guevara ve birliklerinin zaferi ile sonuçlanmasının ardından 12 saat sonra Batista'nın ülkeden kaçtığı ve Küba devrim hareketinin kesin zafer ile sonuçlandığı belirtiliyor. Santa Clara'da muharebenin geçtiği yerde bugün açık hava müzesi ve anıtlar bulunuyor. Muharebede ele geçirilen zırlı tren, rayları bozarak trenin raydan çıkmasına neden olan buldozer bu kapsamda açık hava müzesinde görülebiliyor.

Santa Clara Anıtı

Batalla of Santa Clara - Zırhlı Tren

Santa Clara'da Che Guevara


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder