21 Kasım 2016 Pazartesi

Anneanne ve Dede'ye Disney Cars Filmini İzletmek...

Deniz'in aklında bir süredir Anneanne ve Dede'ye Disney Cars filmini izletmek vardı...Hafta sonu Anne salon masasının üzerindeki tüm kitapları, dvdleri toplayıp sehpanın üzerinde "kule" gibi yaptığında bu sebeple Deniz'in dikkatinden kaçmamıştı...

Pazar akşamı tam uyumak üzereyken Anne ile ertesi gün için aklından geçenleri paylaşmaya karar vermişti:

Deniz: Anne Disney Cars filmi nerede?
Anne: Hepsini sehpanın üzerine koydum, sehpanın üzerindeki kitapların üstünde tüm film cd'leri de...
Deniz: Peki onlar kırılır mı?
(Henüz üst üste bulunan eşyaların arasından istediği bir tanesini almak istediğinde, bir kısmını toplu olarak kenara ayırıp, istediğini almak ve sonrasında toplu olarak kenara ayırdıklarını yeniden toplu olarak üste koyma işlemi yerine, üst üste konulmuş bulunan eşyaların tamamını devirmeyi ve bu şekilde arasından istediğini almayı tercih eden Deniz, film dvd'sini almak için de sehpanın üzerindeki tüm kitapları, dvd'leri devirmesi gerektiğini düşünerek Anne'ye devireceği eşyaların kırılıp kırılmayacağını soruyordu.)
Anne: Kitaplar ve dvd'ler kırılmaz ama sehpanın üzerinde başka cam/yani kırılabilecek eşyalar var, üzerlerine kitaplar devrilirlerse onlar kırılabilirler.
Deniz: Peki o zaman Anneanne ve Dede'ye Şimşek'in filmini vermek için film cd'sini nasıl bulacağım?
Anne: Ben senin için film cd'sini çıkartır kenara ayırırım. Sabah kalktığında sehpanın üzerinde ön tarafa çıkartılmış şekilde bulursun. Aramana gerek kalmaz.
Deniz: Tamam. Çünkü Anneanne ve Dede'nin Şimşek'in filmini izlemesi gerekiyor....Dede bazı arabaların yarışta Şimşek'i geçebileceğini düşünüyor. Filmi izlediğinde görecek...

Bizim Deniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder