4 Eylül 2017 Pazartesi

Deniz Tiflis'de ve Erivan'da - Erivan'dan Tiflis'e Dönüş 4.Gün...

Anne, Baba ve Deniz planladıkları şekilde erken uyanamayacaklardı...Bu sebeple bir gün önce kahvaltı yaptıkları Cafe'den sandviç ve kruvasanlarını Baba alıp, konakladıkları odaya getirecekti.

Saat 12:00'de Tiflis'e geri götürmek üzere araçları onları bıraktığı yerde, otelin resepsiyonunun hemen yakınındaki köşe başında bekliyor olacaktı...







Hızlı ve tempolu şekilde hazırlandılar ve araca yetiştiler...Akşam saat 19:00 gibi Tiflis'te olmayı bekliyorlardı...Ancak Deniz uykuya dalmışken, saat 16:00 civarında Ermenistan-Gürcistan sınır kapısına gelmiş olduklarını öğrenince çok şaşırdılar...Demek ki giderken 7 saat süren yolculukları, farklı bir yola girmiş olmaları sebebiyle o kadar uzun sürmüştü. Aslında Erivan-Tiflis arasındaki mesafe 5 saat idi. Sınırı geçtiler (Pasaport kontrolü sırasında Baba küçük bir bahşiş bırakmak durumunda kaldı karşı taraf talep edince). Sınırı geçtikten sonra 1 saat kadar bir yolculuk sonrasında Tiflis'teydiler.





Tiflis'te otelleri Hotel Sololaki'ye uğradıktan sonra, ki daha önceki odalarının anahtarı da Anne, Baba ve Deniz'in yanında kalmış, Erivan'a kadar gidip gelmişti) Rustevelli Caddesi'nde ilerlediler. Caddenin Özgürlük Meydanına yakın tarafı büyük kamu binaları ile hareketsiz görünüyor olsa da cadde ilerledikçe hareketleniyordu. Akşam yemeği için tercihleri "Shakra" Restoran olacaktı. Burada Anne ve Baba'nın tercihi ise;

- Hacapuri Acurili
- Beef Khinkali

olacaktı.







Ortamı gayet güzel bir restorandı. Hemen caddenin kıyısında kaldırıma atılmış masaları ile yaz akşamı esintisinde yemek yemek için idealdi. Deniz etini otele uğradıklarında yediği için, bu restoranda yemek yememişti.

Çıkışta ise caddenin daha da ilerisine giderek buldukları bir Coffee House'da oturacaklar. Deniz ise Coffee House'de Çikolatalı CupCake'ini bulacaktı. Tiflis'te Starbucks benzeri zincir kahve dükkanları yoktu, gerekte yoktu. Coffee House vardı. Deniz CupCake'ini bulmuştu.





 







Gecenin sonunda Coffee House'un biraz daha ilerisine yürüyerek, 10 dakika kadar yürüyüş mesafesinde ulaştıkları marketi gezecekler ve otellerine döneceklerdi.

Yarın Tiflis'teki son günleriydi...

Anne, Baba ve Deniz...

Bizim Deniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder