19 Haziran 2014 Perşembe

Hollanda I (Amsterdam - Tujuh Maret)

Deniz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz seyahatlerimizden birisi idi Amsterdam seyahatimiz.

Gezip gördüğümüz şehirler arasında en çok beğendiğimiz şehirlerden birisi oldu Amsterdam. Tam bir dünya şehri olduğunu şehirdeki restoranların çeşitliliğinden de anlıyorsunuz. Çin restoranı da bulabiliyorsunuz, Endonezya mutfağından yemekler yapan bir restoran da. Arjantin restoranı da bulabiliyorsunuz, Etiyopya mutfağından yemekler yapan bir restoran da...

Biz bir akşam Endonezya Mutfağı'ndan yemekler yapan "Tujuh Maret" adında bir restorana gitmiştik (Utrechtsestraat, 73).


Endonezya Mutfağı'ndan çeşitli spesiyalitelerin küçük küçük tabaklarda yer aldığı kocaman tepsiler getiriyorlar. En sağda en baharatsız/az baharatlı olanlarından, en solda en çok baharatlı olanlarına doğru sıralanmış şekilde. Hepsinden tatma fırsatınız oluyor böylece.


Deniz'e baharatsız/az baharatlı olan bölümden et kavurma benzeri bir yemek seçip onu yedirmiştik. Severek sadece o yemeği yemişti ve tepsinin geri kalan bölümünde yer alan çeşit çeşit diğer yemeklerle hiiiç ilgilenmemişti.

Bir diğer akşam ise, Zeedijk Caddesi üzerinde bir Arjantin Steakhouse Restaurant'ını denemiştik. Menüde bu kez sadece ızgara et olunca, Deniz'in keyfine diyecek yoktu. Izgara etleri bir miktar kendileri pişirdikten sonra mangal üzerinde servis yapmışlardı. Tercihimize göre az pişmiş, orta pişmiş ya da iyi pişmiş olabilecek şekilde istediğimiz zaman mangaldan kendimiz almıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder