4 Haziran 2014 Çarşamba

İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü

UNISEF'in Türkiye raporuna göre Türkiye'de ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı %1,3.

O kadar düşük bir oran ki...

Halbuki yeni doğmuş bir bebeğin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duyduğu tek şey anne sütü. Başka hiçbir şeye ihtiyacı yok.

Bazen anneler doğumdan sonra "sütüm yetmiyor" gibi kaygılarla hemen bebeğe formül süt veya mama verebiliyorlar. Bu yaklaşım çok yanlış bir yaklaşım. Bu yaklaşım ile Bebek formül süt veya mama ile doydukça, anneden sütü az alıyor. Daha az süt veren annenin de sütü giderek azalıyor.

Dolayısıyla, "sütüm yetmiyor" gibi korkulara, endişelere kapılmadan; annenin, içi rahat bir şekilde bebek her istediğinde bebeğine süt vermesi; eğer bebeğin kilo alımı yerinde ise ve doktorlar tarafından başka bir yönlendirme yapılmıyor ise anne sütünün yeterliliği ve devamlılığı için yeterli tek şey.

Burada, annenin vücudunda süt üretiminin beyin tarafından salgılanan bazı hormonlar aracılığıyla gerçekleştiğini belirtmek de faydalı olacaktır. Yani anne "sütüm yetmiyor" kaygısını bir tarafa bırakıp, içi rahat bir şekilde bebeğine süt vermeye odaklandığı zaman, annenin beyni tarafından salgılanan hormonlar aracığıyla annenin vücudunda süt üretimi gerçekleşecektir.  Süt veren annenin sütü bitmeeeez...



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder