20 Haziran 2014 Cuma

Hollanda II (Amsterdam...)


Amsterdam

Amsterdam'da nereleri gezip görmeli:

  • Dam Square : Şehrin en merkezi yeri diyebiliriz. Damrak caddesi'nin bittiği Rokin Caddesi'nin başladığı yer.  Royal Palace da meydanda hemen gözünüze çarpan en etkileyici bina.
Dam Square - Royal Palace

  • Rijks Museum : Rembrant'ın "The Night Watch" ve Johannes Vermeer'in "The Milkmaid" adlı eserleri başta olmak üzere Hollanda'nın sanat tarihine, özellikle bilimde, sanatta, ticarette dünyanın öncüsü durumunda olduğu 17.yy'daki Altın Çağ'ına ilişkin çok sayıda önemli eserin yer aldığı bir müze.
Johannes Vermeer - The Love Letter

Johannes Vermeer - The Milk Maid


Rembrant - The Night Watch'dan Detay

Rembrant - Syndics Of The Draper's Guild


Paul Gabriel - In The Month Of July

  • Van Gogh Museum: Dünyaca ünlü Hollandalı ressam Van Gogh'un eserlerini ise burada görebilirsiniz. Ayrıca müzenin mağazasında üzerine Van Gogh'un resimleri aktarılarak üretilmiş çok çeşitli ürün de bulunuyor. Bazıları indirimli gayet uygun fiyata satın alınabiliyor. Ben üzerine "The Sea at Les Saintes-Maries-de-la-Mer, 1888" tablosu aktarılarak üretilmiş bir çantayı beğenerek almıştım.
Van Gogh - Sun Flowers - Detay

Van Gogh - The Sea at Les Saintes-Maries-de-la-Mer

  • Çiçek Pazarı (Flower Market): MFÖ müzik grubunun "Sarı Laleler" şarkısında geçen çiçek pazarı işte burası oluyor. İstediğiniz takdirde her renkten lale tohumu satın alabilirsiniz. Çiçek Pazarı'nda ayrıca hediyelik eşyalar satan dükkanlar da bulunuyor.
Sağ Tarafta Nehir Kıyısında "Çiçek Pazarı"

  • Red Light Street : Gitmeden döndüm dememek için, ne imiş bu diye şöyle bir bakılabilir caddeye. Deniz bile caddede arz-ı endam etti bir akşam bizimle birlikte. Turistik bir eğlence işte...
Red Light Street

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder