2 Temmuz 2014 Çarşamba

Fırında Patatesli Peynirli Tuzlu Kek

Patatesli Peynirli Kek'i anne yanına Bilbao seyahati sırasında almıştı Deniz için.

Malzemeler

İç Malzemeleri:

- 3 adet orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- Birkaç sap dereotu
- 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı kekik
- 3 çay kaşığı nane

Hamuru için Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 2 paket kabartma tozu

Öncelikle tuzlu kekimizin iç malzemesini hazırlıyoruz. Patatesleri ve soğanları küçük küçük doğrayıp, maydanoz ve dereotunu ince ince kıydıktan sonra tüm iç malzemeyi bir kabın içerisinde iyice karışıtırıyoruz.
Ayrı bir kapta kekin hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz ve daha önce hazırladığımız iç malzemenin üzerine döküp hepsini birlikte yeniden karıştırıyoruz.
Borcam bir kap ya da tepsi olmak üzere, öncesinde yağlayıp un serptiğimiz pişirme kabımıza alıyoruz ve kabın içine eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder