Deniz'in somon balığı yerken, arada azıcık tattığı Annenin "Pazı Kavurması" yemeği...
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta
Yapılışı:
1 demet pazıyı suda bir süre bekleterek yıkadıktan sonra, saplarını da biraz dahil ederek 1 cm kalınlığında doğruyoruz. Tencereye yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanları, doğradığımız pazıyı, sızma zeytinyağı ve suyu ekleyip kapağını kapatarak pazılar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pazılar yumuşadıktan sonra, üzerine daha önce çırptığımız yumurtaları da ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtalar pişince altını kapatıyoruz.
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta
Yapılışı:
1 demet pazıyı suda bir süre bekleterek yıkadıktan sonra, saplarını da biraz dahil ederek 1 cm kalınlığında doğruyoruz. Tencereye yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanları, doğradığımız pazıyı, sızma zeytinyağı ve suyu ekleyip kapağını kapatarak pazılar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pazılar yumuşadıktan sonra, üzerine daha önce çırptığımız yumurtaları da ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtalar pişince altını kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder