10 Temmuz 2014 Perşembe

İspanya V (Endülüs - Sevilla)

Claudio Castelucho (1870-1927)
Flamenco Tänzerin
Endülüs özerk bölgesinin başkenti Sevilla'da Torre del Oro (Altın Kule)'yi, Plaza de Espana (İspanya Meydanı)'nı, Cathedral de Sevilla (Sevilla Kathedrali)'ni,  ve tabii ki Real Alcazar de Sevilla (Alkazar Sarayı)'nı gezip görebilirsiniz.

Sevilla Kathedrali'nin çevresinde Bario Santa Cruz olarak geçen bölge (Jewish Quarter) oldukça turistik bir bölge, buranın daracık sokaklarında dolaşabilirsiniz.

Planlayıp bir Flamenko gösterisi izlemeyi atlamayın. Sevilla'da turistik gösteriler dışında gerçek flamenko gösterileri bulabilirsiniz. Antigua Taberna de Las Escobas Restaurante ise şehrin en tarihi restoranlarından birisi. Burada boğa kuyruğu tadabilirsiniz....

  • Torre del Oro (Altın Kule): Adını kulenin zamanında değerli madenleri depolamak için kullanılıyor olmasından aldığı söyleniyor olmakla birlikte, esas olarak duvarlarındaki altın yaldızlı çinilerden almaktadır. Günümüzde Denizcilik Müzesi (Maritime Museum) olarak kullanılmaktadır.
Torre del Oro


Plaza de Espana
  • Plaza de Espana (İspanya Meydanı): Maria Luisa Parkı'nın içinde yer alan İspanya Meydanı, 1929 yılında Sevilla'da gerçekleştirelen Expo Fuarı için tasarlanmıştır. Tasarımını Anibal Gonzales gerçekleştirmiştir. Meydanı çevreleyen yarım ay şeklinde bir yapı ve yapının meydana bakan duvarlarındaki kameriyelerde İspanya'daki özerk bölgeleri simgeleyen azulejo'lar (Portekiz ve İspanya'ya özgü seramik çalışmalar) bulunmaktadır. Meydanı çevreleyen kanalın üzerinden geçen köprüler de yine aynı şekilde azulejo'lar ile süslü. (Not:Yarım ay şeklindeki yapının gölge yürüyüş alanlarında, çeşit çeşit yelpazeler satan tezgahlar kuruluyor. Biz hediye olarak almayı planladığımız tüm yelpazelerimizi buradan satın almıştık ...)
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
Province Alcoves - Plaza de Espana
 
 
Cathedral de Sevilla
  • Cathedral de Sevilla (Sevilla Kathedrali): Sevilla Kathedrali, Roma'daki Saint Peter's Kilisesinden ve Londra'daki Saint Paul's Kilisesinden sonra dünyanın üçüncü büyük kilisesi. Çan kulesi "La Giralda" Sevilla'nın simge yapısı şeklinde. Sevilla Kathedrali aynı zamanda Kristof Kolomb'un mezarına ev sahipliği yapmaktadır.

Cathedral de Sevilla
La Giralda
 
Avenida de la Constitucion

Los Gallos
  • Flamenko gösterisi için Los Gallos yerinde bir tercih olabilir. Sadece turistlere yönelik olarak gerçekleştirilen gösterilerden değil kesinlikle. Sıkıca toplanmış saçlar ve saça tutturulmuş kırmızı büyük bir çiçek, gösterişli büyük küpeler, etekleri-kol bölümleri kat kat elbiseler, dansın ayrılmaz parçası yelpaze ve müziğe ritm tutan topuklar, eller... Endülüs'te olduğunuzu gerçekten hissetmek için mutlaka kendinizi bir süreliğine flamenkonun ritmine bırakmalısınız.

  • Antigua Taberna de Las Escobas Restaurante ise Cathedral de Sevilla'nın hemen yakınında Calle Alvarez Quintero, 62 numarada. Restoran, azulejo'lar ile süslü duvarlara sahip tarihi bir binada dilek olay 1386 yılından itibaren hizmet veriyormuş. Menüsündeki yemekler arasında boğa kuyruğu da var...Çorba seçenekleri arasında ise sarımsak çorbası'nı farklı bulmuş ve denemiştik.

Antiqua Taberna de Las Escobas Restaurante

Las Escobas Restaurante

Boğa Kuyruğu ve Sarımsak Çorbası
(Las Escobas Restaurante)









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder