26 Nisan 2014 Cumartesi

Fındıklı Kurabiye

Deniz'in çok sevdiği, yemek istediği zaman gidip fırının kapağından işaret ettiği, annenin fındıklı kurabiyesi:

Malzemeler

- Oda sıcaklığında 125 gr tereyağ
- Oda sıcaklığında 1 yumurta
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar tam buğday unu

Kurabiyelerin üstüne serpmek için
- 3 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Öncelikle tereyağ, zeytiyağı, yumurta ve toz şekeri iyice çırpıyoruz.
İçine kıyılmış fındığı ekleyip, iyice çırpmaya devam ediyoruz.
Vanilya'yı ve en son hamur kabartma tozunu ekleyip tüm malzemelerin iyice karışmasını sağladıklatan sonra içine unu ekleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Kurabiye hamuru yumuşak, ama parçalanmaya yatkın bir hamur oluyor.
Küçücük yuvarlak kurabiyeler şeklinde şekil verip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Yaklaşık 50 civarında minik kurabiye çıkıyor bu hamurdan.
125 derecede, üstü biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Önemli Not: Piştikten sonra kurumamaları için fırında fazla bekletmemek gerekiyor. Maximum 5 dakika kadar bekletip, fırından çıkartmalıyız. Çıkarttıktan sonra da tepsiden alıp içinde saklayacağımız farklı bir tabağa koymalıyız tüm kurabiyeleri, aksi halde tepsinin sıcaklığında kurabiyelerin alt tarafları fazla kızaracaktır.

Kurabiyelerimizi tepsiden alıp, saklayacağımız tabağa dizdikten sonra üzerine birbirine karıştırdığımız, pudra şekerli, tarçınlı toz karışımdan serpebiliriz.

Bu kurabiyeler Deniz'i tek kelime ile kurabiye canavarı haline getirdi...
İşaret ediyor, tabağının içine koyduruyor, kurabiyesini yemek için annenin onu mama sandalyesine oturtmasına hiç itiraz etmiyor ve kurabiyesini keyifle yiyor...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder