24 Nisan 2014 Perşembe

Gösterişe Düşkün Kadın - Viyana

Viyana seyahatimizi de Deniz henüz aramıza katılmadan önce Prag'dan karayolu ile ulaşarak gerçekleştirmiştik.

Belki tam yeni yıl öncesi, tüm caddelerin ışıklı süslü olduğundan bize öyle gelmiş olabilir ama Viyana'nın bizde bıraktığı tad gösterişe düşkün, aşırı süslü bir kadın şeklindeydi.

Viyana'nın şehir planında caddelerin numaraları, şehrin en merkezinden çeperlerine doğru artmakta, dolayısıyla şehrin en merkezi yeri (kalbi) 1 numaralı Karntner Strasse caddesi oluyor. Hediyelik eşya, çikolata vb. birçok aradığınız şeyi bu caddede bulabilirsiniz.

Bu cadde aynı zamanda Viyana seyahatlerinin olmazsa olmazsa olmazı "Sacher Torte" ve "Schnitzel" içinde doğru bir tercih olacaktır.

Viyana Schnitzel'i için belleğimize iz bırakan yer "Figlmueller".
Caddede St.Stephan Domkirche'ye doğru ilerlenildiğinde, birisi "Backerstrasse,6" da diğeri "Wollzeile,5" de olmak üzere iki şubesi olan bir restoran. Viyana'da Schnitzel deyince ilk akla gelen mekanlardan bildiğimiz kadarıyla.
Viyana Schnitzel'inin orjinali aslında domuz etinden yapılmakla birlikte, mekanda dana etinden ve tavuk etinden schnitzel tercihi yapmak da mümkün.

Figlmueller'de "Schnitzel"i, "Kartofel Salad"ı ve yanında Avusturya'ya özgü beyaz Riesling şarabını kesinlikle tavsiye ediyoruz.



Sacher Torte için de yine Karntner Strasse'nin bu kez baş taraflarında "Philharmonikerstrasse, 4"de Cafe Sacher'i tavsiye ediyoruz. Tatlının yanında da sütlü kahve yani Avusturyalıların kulladığı şekliyle "Melanj"...





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder