9 Mayıs 2014 Cuma

Dubrovnik - Lokanda Peskarija




Dubrovnik'te eski şehrin ortasındaki caddeyi en sonuna kadar yürüdüğünüzde liman tarafına geçen geçitler ile karşılaşırsınız. O geçitlerden geçtiğinizde, tam liman kıyısında da kafeler, restoranlar vardır. Bunların arasında en salaş görünümlü restorandır, Lokanda Peskarija. Küçük masaları ve tabureleri vardır. Akşamları tüm masaları dolar ve giriş tarafında müşteriler sıra oluştururlar. Oluşan müşteri sırası gözünüze korkutucu gelip de sakın beklemekten vazgeçmeyin. Hem lezzetli ve hem uygun fiyatlı yemek fırsatını kaçırmış olursunuz.

Sıra size geldiğinde masanıza oturun ve Lokanda Peskarija'nın sunduğu deniz kokulu, tap taze deniz ürünleri seçeneklerini tadın.

Lokanda Peskarija'da midye siparişi verirseniz, büyük bir tencerede, içinde haşlandığı sarımsaklı suyu ile birlikte gelecektir. Ve deniz kokusu ile birlikte.

Izgara Kalamar siparişi verirseniz, kalamarlar da adeta denizden bir kaç dakika önce çıkartılmış gibi bir deniz kokusu ile yine tencerenin içerisinde zeytinyağlı, sarımsaklı bir sosta pişirilmiş şekilde gelecektir.

Paela'yı da deneyebilirsiniz. Onun içindeki deniz mahsüllerinin tazeliğini de taşıdıkları deniz kokusundan fark edeceksiniz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder