Gökçeada'da şehir merkezinde, tam meydandadır "Meydani Pastanesi".
Her daim masalarında oturan insanlar olur.
Çalışanlar ile konuştuğumuzda; tüm gün, hatta gece boyunca sadece bir kaç saat pastanenin, temizlik vb. işlemler için kapalı olduğunu, bu bir kaç saat dışında neredeyse 24 saat pastanenin açık olduğunu, açık olduğu sürece de her saatte müşterileri olduğunu öğrenmiştik.
Burada tadılan "Karadut Dondurması" unutulabilecek bir tad değildir.
Dondurma diyoruz ama aslında "Sorbe". Yani sütsüz, sadece "Karadut" meyvesinden yapılmaktadır Meydani Pastanesi'nin "Karadut Dondurması".
Kutu ile alıp, kaşık kaşık yiyerek bitirmek geliyor insanın içinden.
Deniz'e Karadut Reçeli yapmayı planlarken hatırladık "Karadut Dondurması"nı ve "Meydani Pastanesi"ni...
Her daim masalarında oturan insanlar olur.
Çalışanlar ile konuştuğumuzda; tüm gün, hatta gece boyunca sadece bir kaç saat pastanenin, temizlik vb. işlemler için kapalı olduğunu, bu bir kaç saat dışında neredeyse 24 saat pastanenin açık olduğunu, açık olduğu sürece de her saatte müşterileri olduğunu öğrenmiştik.
Burada tadılan "Karadut Dondurması" unutulabilecek bir tad değildir.
Dondurma diyoruz ama aslında "Sorbe". Yani sütsüz, sadece "Karadut" meyvesinden yapılmaktadır Meydani Pastanesi'nin "Karadut Dondurması".
Kutu ile alıp, kaşık kaşık yiyerek bitirmek geliyor insanın içinden.
Deniz'e Karadut Reçeli yapmayı planlarken hatırladık "Karadut Dondurması"nı ve "Meydani Pastanesi"ni...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder