14 Mayıs 2014 Çarşamba

Salzburg



Münih'ten 1,5/2 saatlik bir tren yolculuğu ile ulaştığımız Salzburg, daha tren istasyonundan şehir merkezine yürürken kendini sevdiren, yemyeşil dağların eteklerine kurulmuş bir şehir.

Salzburg'da görülecek yerler deyince ilk akla gelen yerler Mozart'ın doğduğu ev (Mozart's Birthplace) ve yaşadığı ev((Mozart's Residence).

Mozart'ın doğduğu ev eski şehir'de her türlü mağazanın da bulunduğu Getreidegasse üzerinde sarı bir bina. Dolayısıyla Mozart'ın doğduğu evi görmek için o bölgeye gidince hemen çevresini de gezmiş oluyorsunuz.

Yaşadığı ev ise, şehri ikiye bölen, Salzach nehrinin, eski şehir tarafında değil, diğer tarafında. Yaşadığı evin hemen altında Mozart ile ilgili hediyelik eşyaların da bulunduğu müzenin mağazası da bulunuyor.

Salzburg'dan alınabilecek eşyalar ise tabii ki Mozart'sız olmuyor.
Biz Deniz'e Mozart kuklası almayı tercih ettik, onun için eğlenceli bir hatırası olsun istedik. Ama Mozart Çikolataları her hediyelik eşya mağazasında ve her pastanede bulunabiliyor. Mozart çikolatalarının orjinali, her hediyelik eşya dükkanında bulunan sarı yaldızlılar dışında, Salzburg'da klasikleşmiş pastanelerde bulunabilen beyaz yaldızlı olanları. Beyaz yaldızlı Mozart çikolataları el yapımı imiş. Daha önceki Avusturya seyahatimiz sırasında sarı yaldızlı, fabrikasyon mozart çikolatalarını tatmıştık. Çok özellikli bir çikolata gibi değildi doğrusunu söylemek gerekirse. Ancak beyaz yaldızlı el yapımı Mozart çikolataları gerçekten lezzetli...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder